Evakuační výtah

Vykonávání dozoru investora a zpracování PD pro provední stavby.

Stávající budova A je umístěna v areálu Ústavu sociální péče ve Střelicích u Brna. Budova má 4 nadzemní podlaží (4.np je podkrovní) a 1 podzemní podlaží (v části objektu). A je ukončena mansardovou střechou.

V objektu 2.np, 3.np a 4.np jsou ubytovací prostory klientů (jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje), v 1np jsou kancelářské prostory vedení ústavu, v 1.pp je technické zázemí, prádelna apod.

Projekt řeší přístavbu výtahové šachty (prosklená výtahová šachta s ocelovou konstrukcí – lanový evakuační výtah OTVI 1275 bez strojovny – 5 nástupních stanic (jedna průchozí)). Ocelová konstrukce bude kotvena do nosných obvodových stěn objektu.

Výtah je umístěn v rohu budovy a bude z jedné strany přiléhá ke schodišťovému prostoru ve všech podlažích  a z druhé strany v 1.pp k místnosti skladu a technického zázemí, v 1.np k místnostem toalet a sprchy, ve 2. np a 3np. k chodbě a denní místnosti a ve 4.np k půdnímu prostoru. Obytné místnosti se v bezprostřední blízkosti přístavby výtahové šachty nenacházejí.

Výtah bude má 5 nástupních stanic, přičemž první nástupní stanice je z venkovního prostoru na úrovni terénu přiléhajícího k budově. Záložní zdroj evakuačního výtahu UPS je umístěn v prostoru pod schodištěm v 1.pp. Přístavbou výtahu je zajištěn bezbariérový přístup do jednotlivých podlaží.

Konstrukce výtahové šachty je vytvořena ocelovou konstrukcí kotvenou do nosných obvodových stěn objektu.Konstrukce je opatřena antikorozním nátěrem a vrchním lakem, opláštění bude provedeno z  bezpečnostního skla Conex s mléčnou úpravou kotveného na zasklívací terče z vnější strany, kryté nerez pásky.